New York, pe cale să-și revină după pandemie, se confruntă cu o nouă problemă: invazia de șobolani înfometați

Data publicării:
Sobolanii au invadat strazile din New York
Foto: Guliver / Getty Images

Orașul New York, pe cale să-și revină după pandemia de coronavirus, se confruntă acum cu o nouă problemă: invazia de șobolani înfometați. Americanilor le este aproape imposibil să mănânc pe terasele restaurantelor din cauza vizitatorilor nedoriți, potrivit The Guardian

După o perioadă în care timp de câteva săptămâni, afacerile au fost închise, iar oamenilor li s-a recomandat să stea în case, rozătoarele s-au înmulțit și "au luat cu asalt", nestingherite, străzile orașului. Ba mai mult, din cauza faptului că restaurantele și unele magazine au fost închise, șobolanii au început să se lupte pentru puținele resturi rămase și chiar să se mănânce între ei. 

Începând cu 22 iunie, terasele restaurantelor din New York s-au redeschis, iar străzile și parcările s-au umplut cu mese. Însă, angajații restaurantelor au întâmpinat o nouă problemă - apariția neașteptată a rozătoarelor printre mesele lor. 

Giacomo Romano, care deține un restaurant italian din Soho, a declarat că șobolanii dintr-un parc din apropiere "hărțuiesc" clineții. "Aseara, un client s-a trezit cu un pui de șobolan agățat de pantof. Vă puteți imagina reacția lui". Romano și alți proprietari de afaceri au solicitat oficialilor orașului să ia măsuri pentru a scăpa de rozătoare.

Statele Unite au înregistrat 63.643 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore, potrivit datelor prezentate vineri seară la orele 20.30. Cu o zi înainte, ţara înregistrase joi un nou record de număr de contaminări cu coronavirusul cu peste 65.000 recenzate în 24 de ore.

De la începutul pandemiei, peste 3,18 milioane de cazuri au fost detectate pe teritoriul american, dar numărul persoanelor care au contactat boala este probabil cu mult mai mare, din cauza dificultăţilor de acces la teste întâmpinate în SUA în martie şi aprilie.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri