Un diplomat elvețian a murit în Iran după ce a căzut din clădirea în care locuia

Data actualizării: Data publicării:
Orașul Teheran, imagine de ansamblu.
Orașul Teheran, imagine de ansamblu. Foto: Profimedia Images

O angajată a ambasadei Elveției în Iran a murit după ce a căzut dintr-o clădire înaltă, în care locuia, relatează presa iraniană, citată de BBC.

Un purtător de cuvânt al serviciilor de urgență a declarat pentru agenția de presă Mehr că femeia, în vârstă de 51 de ani, era prim secretar la ambasadă, dar nu i-a dat numele.

Poliția din zona Kamraniyeh, o suburbie a Teheranului, a alertat paramedicii marți dimineață, dar femeia murise deja „de câtva timp”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Ministerul elvețian de Externe a confirmat că un angajat a murit într-un accident.

Departamentul Federal pentru Afaceri Externe și consilierul federal Ignazio Cassis sunt șocați de această moarte tragică și transmit cele mai sincere condoleanțe familiei", a spus un purtător de cuvânt.

Ministerul a adăugat că este în legătură cu familia și autoritățile iraniene, dar nu a furnizat alte informații despre circumstanțele decesului, invocând motive de confidențialitate.

Elveția reprezintă interesele diplomatice ale SUA în Iran de când Washingtonul și Teheranul au întrerupt relațiile, la scurt timp după Revoluția Islamică din 1979.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri