O companie aeriană din Dubai le-a cerut piloților și membrilor echipajelor de cabină să-și ia concediu neplătit

Data actualizării: Data publicării:
masca coronavirus, aeroport
Foto: Profimedia Images

Compania aeriană arabă Emirates Airlines le-a cerut piloților și echipajelor de zbor să-și ia concediu neplătit, pe fondul crizei de coronavirus, iar Qatar Airways a concediat în jur de 200 de angajați filipinezi, în această săptămână, scrie Reuters. Cererea de bilete de avion a scăzut la nivel mondial, în contextul extinderii epidemiei de COVID-19.

Emirates, una dintre cele mai mari companii aeriene internaționale, și-a înștiințat angajații cu privire la noile măsuri luate ca urmare a efectelor coronavirusului printr-un e-mail.

În cadrul Emirates Airlines lucrează aproximativ 100.000 de persoane, potrivit unui raport publicat în martie 2019, dintre care peste 4.000 de piloți și 21.000 de membri ai echipajelor de zbor. Aceștia au fost informați că pandemia de coronavirus ar putea fi cea mai mare provocare cu care s-a confruntat compania, până în prezent, dând de înțeles că acesta ar fi motivul din spatele deciziei fără precedent.

Emiratele Arabe Unite au anunțat, miercuri, că vor interzice intrarea în țară a străinilor, excepție făcând diplomații și rezidenții.

Transportatorul Qatar Airways a fost, de asemenea, afectat de pandemia de COVID-19. Potrivit sursei citate, compania a concediat în această săptămână aproximativ 200 de angajați filipinezi din Doha.

Secretarul Departamentului pentru muncă și ocuparea forței de muncă din Filipine, Silvestre Bello, a declarat miercuri pentru Reuters că guvernul filipinez încearcă să stabilească „cauza reală” din spatele deciziei neașteptate a Qatar Airways de a concedia o parte din angajați. 

Qatar Airways, care are peste 46.000 de angajați, potrivit unui raport publicat în martie 2019, a refuzat să comenteze această decizie.

mpanie Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri