O familie din Țara Galilor a incinerat o persoană necunoscută în locul unei rude decedate, după ce spitalul le-a dat cadavrul greșit

Data publicării:
white rose flower on wooden coffin in church
Foto: Profimedia

O familie din Țara Galilor a incinerat o persoană necunoscută în locul unei rude decedate, după o greșeală a Spitalului Universitar Grange din Cwmbran, relatează Sky News

Rudele au ținut o slujbă de înmormântare, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, pentru o persoană necunoscută, despre care se crede că nu are niciun membru de familie în viață.

După ce a fost descoperită greșeala de la morga Spitalului Universitar Grange din Cwmbran, familia a fost nevoită să organizeze o a doua slujbă de înmormântare, însă de această dată pentru persoana iubită, al cărei nume nu a fost dezvăluit. 

Șefii spitalului au declarat că le pare „foarte rău” pentru ceea ce au descris ca fiind un „incident izolat” și un „caz excepțional”.

Un purtător de cuvânt al Aneurin Bevan University Health Board a declarat pentru Sky News: „Suntem cu totul dezamăgiți de ceea ce i s-a întâmplat familiei și ne asumăm responsabilitatea pentru acest incident izolat. Cuvintele nu pot exprima cât de rău ne pare. Ne-am întâlnit cu familia pentru a-i informa pe deplin despre această situație și pentru a le oferi tot sprijinul de care au nevoie.

De asemenea, am dori să asigurăm publicul că acesta este un caz excepțional. Am identificat această greșeală prin propriile noastre investigații și, după o analiză inițială, suntem încrezători că aceasta se datorează unei erori umane într-un caz izolat. Cu toate acestea, continuăm să investigăm circumstanțele care au înconjurat acest incident și vom ține membrii familiei la curent pe tot parcursul anchetei noastre.

Niciun cuvânt pe care îl putem spune sau nicio acțiune pe care o putem întreprinde nu poate îndrepta această situație. Ne pare foarte rău, iar gândurile și întregul nostru sprijin rămân alături de familie. Din cunoștințele actuale ale consiliului de sănătate, nu se cunosc rude ale celuilalt pacient”. 

A fost lansată o anchetă internă privind circumstanțele în care corpul greșit a fost dat familiei, și care ulterior a fost incinerat la crematoriul Sirhowy Valley Crematorium din Blackwood.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri