O femeie însărcinată din Pakistan i-a permis unui vraci să-i înfigă un cui în cap, după ce i-a garantat că astfel va naşte un băiat

Data actualizării: Data publicării:
O femeie însărcinată din Pakistan i-a permis unui vraci să-i înfigă un cui în cap
O femeie însărcinată din Pakistan i-a permis unui vraci să-i înfigă un cui în cap FOTO: BBC/PESHAWAR POLICE

O anchetă este în desfășurare în Pakistan, după ce un vindecător ar fi înfipt un cui în capul unei femei însărcinate. Acesta i-ar fi promis că astfel va naşte un băiat.

Femeia a ajuns la un spital din Peshawar după ce a încercat singură să extragă cuiul cu un clește. Inițial, ea le-a spus medicilor că ea însăși a înfipt cuiul, dar mai târziu a recunoscut că un vraci, care i-a promis că astfel ea va naște un băiețel, este responsabil.

Poliția a început cercetările după ce imaginile au apărut pe internet. Dr Haider Khan a spus că femeia era „pe deplin conștientă, dar avea dureri mari” când a sosit în căutarea tratamentului, scrie BBC.

radiografie
Foto: BBC

Femeia este mama a trei fiice, iar soțul ei ar fi amenințat-o că o părăsește dacă va naște o altă fetiță. „Este însărcinată în trei luni și din cauză că îi este frică de soțului ei a mers la vraci”, a povestit un medic.

Poliția a vorbit cu medicii încercând să-i dea de urmă femeii, care a părăsit spitalul după ce i-a fost scos cuiul din cap, în speranța că ea îi poate ajuta să identifice bărbatul. „În curând, vom pune mâna pe vrăjitor”, a spus şeful poliţiei din Peshawar, Abbas Ahsan. De asemenea, Ahsan a adăugat că ofițerii încearcă să stabilească și care este motivul pentru care medicii nu au raportat incidentul.

Vindecătorii tradiţionali, ale căror practici îşi au adesea rădăcinile în misticismul sufi, sunt foarte răspândiţi în Pakistan, o ţară majoritar musulmană, chiar dacă diferite şcoli islamice dezaprobă astfel de ritualuri.

În Asia de Sud, a avea un băiat este adesea considerat de bun augur, deoarece se presupune că acesta va avea mai multe şanse să asigure viitorul financiar al părinţilor săi decât o fată.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri