O halterofilă de 40 de ani, prima victimă a Covid-19 din Nauru, cea mai mică țară insulară din lume

Data actualizării: Data publicării:
Reanna Salomon la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004
Reanna Salomon la la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004. Foto: Profimedia Images

O campioană la haltere, Reanna Solomon, a devenit prima persoană care a murit de Covid-19 în insula Nauru din Pacificul de Sud, una din cele mai mici ţări din lume, a anunţat Federaţia de haltere din Oceania, notează AFP.

"Reanna Solomon, care nu avea decât 40 de ani, şi-a pierdut viaţa din cauza virusului Covid-19", a anunţat Federaţia într-un comunicat difuzat joi seara.

Preşedintele micului stat insular din Pacific, Lionel Aingimea, anunţase anterior, fără să menţioneze numele campioanei, că a înregistrat primul caz de deces de Covid-19 pe 1 iulie.

Reanna Salomon a câştigat două medalii de aur la categoria +75 kg la Jocurile Commonwealth-ului în 2002 şi s-a clasat pe locul 10 la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004. Ea era căsătorită şi mamă a cinci copii, a mai precizat Federaţia.

Nauru, care numără mai puţin de 11.000 de locuitori, înregistrează peste 4.000 de cazuri de Covid-19, mai scrie AFP, citată de Agerpres.

În mai 2021, Nauru anunțat că a vaccinat toată populația adultă cu prima doză de vaccin anti-Covid, un  record mondial obținut în doar patru săptămâni. Guvernul a transmis atunci un mesaj de mulțumire pentru implicarea la nivel național tuturor oamenilor care au făcut din Nauru "o țară liberă de Covid și sigură".

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri