O nouă metodă va fi folosită pentru salvarea celor 41 de muncitori blocaţi de o săptămână într-un tunel prăbuşit din India

Data publicării:
tunel prabusit india
Salvatorii indieni intenţionează să sape un nou puţ pentru eliberarea celor 41 de muncitori blocaţi de o săptămână într-un tunel prăbuşit. Foto: Profimedia

Salvatorii indieni intenţionează să sape un nou puţ pentru eliberarea celor 41 de muncitori blocaţi de o săptămână într-un tunel prăbuşit, lucrările de foraj fiind suspendate din cauza riscului de noi căderi de pietre şi sol, au anunţat autorităţile sâmbătă seară, transmite AFP.

Bhaskar Khulbe, înalt oficial guvernamental implicat în operaţiunile de salvare, a declarat că sunt în curs de elaborare planuri pentru forarea unui puţ pe verticală. "Explorăm toate opţiunile pentru a salva muncitorii", a spus el, citat de Agerpres.

Salvatorii fac eforturi să îndepărteze resturile rămase într-un tunel rutier aflat în construcţie în statul Uttarakhand, la nord de Himalaya, după prăbuşirea din urmă cu o săptămână.

Lucrările de foraj în cele câteva tone de pământ şi rocă din interiorul tunelului pentru a se putea ajunge la muncitori au fost, însă, suspendate sâmbătă, după ce cu o zi înainte s-a produs o crăpătură puternică, stârnind temeri că plafonul s-ar putea prăbuşi.

Obiectivul a fost introducerea unei conducte de oţel de aproximativ 90 de centimetri în diametru prin care să fie evacuaţi muncitorii, toţi aflaţi încă în viaţă.

O perioadă de "patru până la cinci zile, maximum" este preconizată de serviciile de urgenţă pentru eliberarea lucrătorilor, a adăugat Khulbe, fără a oferi alte detalii.

Agenţia de presă Press Trust of India a indicat că au început "pregătirile pentru forarea unei găuri verticale, din vârful dealului".

Media indiene au difuzat o fotografie cu un excavator care îndepărta solul pe vârful dealului, deasupra tunelului.

Serviciile de urgenţă comunică cu muncitorii blocaţi prin intermediul walkie-talkie. Acestora le sunt furnizate mâncare, apă, oxigen şi medicamente printr-o ţeavă de 15 centimetri lăţime.

Rudele au declarat că muncitorii blocaţi din 12 noiembrie într-un spaţiu cu o lungime de 400 de metri sunt disperaţi, potrivit media indiene. "Sunt în lacrimi (...) Au început să ne întrebe dacă îi minţim în legătură cu eforturile depuse pentru a-i salva", a declarat sâmbătă presei una dintre rude care nu a dorit să îşi dezvăluie numele.

Muncitorii au primit vitamina C şi medicamente, inclusiv tablete antidepresive, a declarat RCS Panwar, un oficial din domeniul sanitar implicat în operaţiunile de salvare, potrivit Reuters.

Departamentul de sănătate a înfiinţat o tabără pregătită pentru examinări medicale la faţa locului, iar zece ambulanţe sunt pregătite să intervină.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri