O româncă fura ceasuri de lux de la bătrâni bogați din Anglia în timp ce-i îmbrățișa și săruta pe stradă

Data actualizării: Data publicării:
femeie plangand
Ștefania Tinică FOTO: Poliția Dorset

O femeie din România, care făcea parte în Anglia dintr-o bandă de hoți de ceasuri de lux supranumită „Rolex Rippers” (Smulgătorii de Rolex) a ajuns la închisoare după ce a furat un ceas în valoare de aproape 20.000 de euro de la un pensionar pe care a început să-l îmbrățișeze și să-l sărute pe stradă.

Ștefania Tinică, 40 de ani, a încercat să fure și un alt ceas de peste 12.000 de euro, cu un complice, folosind aceeași metodă, numai că cel de-al doilea bărbat a reușit să o îndepărteze la timp, potrivit The Independent.

Femeia a fost acuzată pentru doar două infracțiuni, dar este suspectă în mai multe cazuri care s-au petrecut în toată țara.

Anchetatorii britanici presupun că banda din care face parte Ștefania este formată în mare parte din femei care provin din Europa de Est și ar fi comis peste 30 de furturi identice în sudul Angliei anul trecut.

Fapte similare au fost reclamate în Dorset, Hampshire, West Sussex, Surrey și Gloucestershire.

Poliția din Hampshire a raportat în decembrie că investighează peste 30 de incidente în care victimelor li s-au luat ceasuri scumpe doar în zona ei de competență.

În cele mai multe cazuri, victimele au fost bărbați în vârstă.

Ștefania Tinica este prima membră a bandei care a fost condamnată.

Pe 30 mai anul trecut, ea și-a vizat victima în vârstă de 75 de ani lângă clubul exclusivist de golf Parkstone din Poole, Dorset. Tinică l-a oprit și brusc l-a îmbrățișat și l-a apucat de brațe ca să le pună în jurul ei. După ce s-a eliberat din brațele ei, pensionarul a văzut-o urcând rapid într-o mașină, după care și-a dat seama că îi lipsește Rolexul Submariner de 16.000 de lire sterline.

Poliția a identificat-o pe Tinică în baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere. În cele din urmă, a fost arestată în noiembrie.

Jaful eșuat a avut loc tot anul trecut, de asemenea, în apropierea unui club de golf. Poliția a recuperat ADN-ul de la încheietura mâinii victimei și a identificat-o pe Tinică.

Femeia și-a recunoscut faptele și a fost condamnată la 40 de luni de închisoare.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri