O româncă încasa ajutor social în Italia, deși câștiga zeci de mii de euro. După un timp a intrat pe fir Garda Financiară

Data actualizării: Data publicării:
politia italiana italia polizia gettyImages

O româncă din Italia a cerut și primit ajutor social în Italia timp de patru ani, deși a câștigat peste 140.000 de euro în aceeași perioadă lucrând în Torino, nedeclarând nici această sumă statului, a anunțat Garda Financiară italiană.

Autoritățile italiene au descoperit că femeia din România, în vârstă de 50 de ani, locuiește în Torino și a lucrat ca îngrijitoare în diverse orase în ultimii ani, dar nu a declarat cei 140.000 de euro câștigați de-a lungul timpului. În acest interval, a transferat banii câștigați în conturi din România.

În același timp, s-a descoperit că femeia a solicitat și a primit "venitul de cetăţenie" - o subvenţie pentru populaţia aflată sub pragul de sărăcie.

Garda Financiară a anunțat procuratura din Torino în privința descoperirilor făcute. Pe lângă acuzația că a încasat ilegal ajutorul social, femeia va trebuie să restituie toți banii primiți din fonduri publice.

Cine primește venitul de cetățenie în Italia

Pentru a beneficia de suma maximă de 780 de euro, persoanele trebuie să aibă cel puţin zece ani de reşedinţă în Italia, dintre care ultimii doi să fie de reşedinţă neîntreruptă.

În plus, trebuie să deţină o locuinţă mai ieftină de 30.000 de euro şi să nu aibă bunuri mai scumpe de 6.000 de euro. Cei care vor minţi pentru a beneficia de acest ajutor riscă o între 2 şi 6 ani de închisoare.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri