O tânără a cumpărat cu 2 dolari un colier ciudat. Acasă l-a verificat cu Google Lens și a aflat că descoperise o comoară

Data actualizării: Data publicării:
colaj cu un colier cu pandantiv
O tânără a cumpărat cu 2 dolari un colier ciudat, iar acasă a descoperit că era creația unui artist celebru FOTO: Jess Smith

O tânără de 23 de ani, mare amatoare de cumpărături din anticariate și magazine de vechituri, a achiziționat vara aceasta o adevărată comoară cu doar 2 dolari.

Jess Smith a ieșit la cumpărături la începutul lunii iunie, fiind interesată să-și găsească bijuterii și alte accesorii. A intrat într-un mic magazin din Pittsburgh, Pennsylvania, și s-a îndreptat către raftul cu coliere. „Am văzut acest colier cu adevărat ciudat atârnat acolo, cu acest pandantiv uriaș, transparent", a declarat tânăra pentru Insider. „Era translucid și am crezut că era din plastic”, a mai precizat ea.

Smith a spus că, în timp ce analiza piesa ciudată, un alt cumpărător s-a arătat interesat de ea, i-a spus că are un aer de anii '70 și probabil era „o piesă vintage”. Jess s-a uitat mai insistent la colier și a observat o inscripție, pe care, însă, nu a reușit să o citească, identificând doar „1973”.

„Era 1,99 dolari, așa că m-am gândit să-l iau. M-am gândit că are un aspect funky și sigur o să-l port”, a mai spus ea.

A cumpărat colierul și înainte de a-l încerca, Jess a apelat la Google Lens, o aplicație Google care permite încărcarea de imagini, apoi căutarea de fotografii similare. „Nu-mi place să vând lucruri, dar îmi place să păstrez lucruri pentru colecția mea și să știu ce sunt”, a spus ea.

Astfel, a încărcat o fotografie cu colierul și, după câteva încercări, a descoperit lucrări ale artistului din Pittsburgh Aaronel deRoy Gruber, sculptor, care era renumit pentru piese 3D din plexiglas.

Deși Jess nu a avut pe loc confirmarea, avea bănuiala că a găsit o bucată autentică din opera lui Gruber. A început să facă cercetări și a descoperit pe Instagram o pagină a fundației Aaronel deRoy Gruber și a trimis un mesaj.

După 12 ore, directoarea fundației, Brittany Reilly, i-a răspuns și i-a cerut numărul ca să o sune. „Primul lucru pe care mi l-a spus a fost: „Nici măcar nu trebuie să-l văd pe viu. Știu că este un colier Gruber autentic”, a spus Jess. „Mi-a mai spus că este o piesă cu adevărat specială, că Gruber a făcut mai multe coliere diferite, fiecare cu o paletă de culori și formă unică”.

Jess a mai spus că directoarea fundației i-a dezvăluit că valoarea colierului era cuprinsă între 2.800 și 3.200 de dolari.

În aceste condiții, Jess a fost pusă în fața mai multor opțiuni: să păstreze colierul, să-l vândă unui colecționar sau să-l împrumute. A ales ultima variantă și l-a împrumutat pentru un an fundației care îl va expune într-o galerie, astfel încât colierul să poată fi văzut de mai multe persoane care apreciază arta lui Aaronel deRoy Gruber.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri