„Omicron”, printre cele mai dificile cuvinte în 2021. Nici Joe Biden nu a reușit să pronunțe corect denumirea noii variante

Data publicării:
Joe Biden își pune masca lângă steagul american
Joe Biden nu a reușit să pronunțe corect cuvinte ca Omicron și Glasgow, în 2021. Foto: Profimedia Images

Anul 2021 a adus în atenția oamenilor o serie de cuvinte și nume proprii pe care mulți le-au pronunțat greșit. „Omicron”, „Eilish” și „Stefanos Tsitsipas” se numără printre cuvintele care le-au dat cele mai mari bătăi de cap cititorilor de știri, prezentatorilor și, chiar, președinților de stat Joe Biden și Barack Obama, scrie BBC.

Un studiu realizat de Compania Americană de Subtitrare a identificat cuvintele și numele care au fost cel mai greu de pronunțat pentru cititorii de știri și oamenii care au apărut anul acesta la televizor. Compania se ocupă cu realizarea subtitrărilor pentru evenimente live și pentru înregistrări din sălile de judecată.

Iată o listă cu cele mai dificile cuvinte pronunțate la știri în 2021:

  • Omicron: denumirea celei mai noi tulpini a coronovirusului este printre cuvintele care s-au dovedit greu de pronunțat. Până și președintele american, Joe Biden, a greșit; acesta a spus „Omnicron” în loc de „Omicron”, într-unul din discursurile sale televizate.
  • Stefanos Tsitsipas: numărul patru mondial în clasamentul ATP, Tsitsipas a ajuns anul acesta până în finala de la Roland Garros, turneul de Mare Șlem de la Paris.
  • Eilish: numele de familie a artistei Billie Eilish. Cântăreața a fost în mare vogă în 2021; printre reușitele sale din acest an se numără melodia principală a ultimului film din seria James Bond, apariția pe coperta revistei Vogue și lansarea celui de-al doilea album.
  • Glasgow: numele orașului care a găzduit conferința pe teme climatice COP26 a fost pronunțat greșit atât de Joe Biden, cât și de Barack Obama.
  • Dogecoin și Ethereum: două criptomonede care au cunoscut creșteri de valoare impresionante anul acesta.

Anul trecut, potrivit aceluiași studiu, cuvintele care au fost pronunțate greșit de cele mai multe ori au fost numele expertului american în materie de boli infecțioase Anthony Fauci și numele vice-președintelui american Kamala Harris.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri