Sari la conținut
News Alert

ONG: Peste 1.300 de persoane au fost ucise în atacurile aeriene ruse din Siria

Foto: mil.ru

Bilanțul OSDO s-a dublat în comparație cu cel prezentat în urmă cu trei săptămâni. Astfel, conform acestui nou bilanț, 1.331 de persoane au fost ucise în raidurile aeriene ale aviației ruse, între care majoritatea rebeli care se opun regimului președintelui sirian Bashar al-Assad, precum și militanți jihadiști din gruparea Statul Islamic (SI).

Printre aceștia, 381 sunt combatanți ai Frontului Al-Nosra, ramura siriană a Al-Qaida, și ai altor forțe rebele, precum și 547 militanți ai Statului Islamic.

Potrivit aceluiași bilanț, 403 civili, între care 97 de copii, au fost uciși în urma atacurilor aeriene ruse.

Precedentul bilanț al OSDO, din 29 octombrie, consemna un total de circa 600 de morți, dintre care două treimi erau combatanți.

Rusia a dat asigurări că atacurile sale aeriene vizează pozițiile Statului Islamic și ale altor „grupări teroriste”, dar rebelii acuză Moscova că lovește mai degrabă în insurgenții moderați decât în jihadiștii Statului Islamic.

Mai multe organizații neguvernamentale au acuzat de asemenea Rusia că în timpul atacurilor aeriene au fost lovite spitale și clinici de campanie.

Conform OSDO, 3.649 persoane, dintre care 6% sunt civili, au fost ucise în urma loviturilor coaliției internaționale, condusă de SUA, în cadrul campaniei care a început în septembrie 2014.

Pe aceeași temă