Papa le cere preoţilor pedofili să se predea

Data publicării:
Papa Francisc
Foto: Getty Images

Apel fără precedent al Papei Francisc. Suveranul Pontif le cere preoţilor care au abuzat minori să se predea. Este cel mai clar mesaj de condamnare a unor astfel de fapte, rostit de la Vatican.

Papa Francisc mai atrage atenţia că Biserica nu va mai ascunde vreodată astfel de fapte şi îi laudă pe cei care au ajutat la demascarea lor.

Numeroase scandaluri de pedofilie au zguduit Biserica Catolică din 2010 încoace. În cel mai recent caz, peste 300 de preoţi catolici din Statele Unite sunt acuzaţi că au abuzat, în ultimii 60 de ani, peste 1000 de copii.

Papa Francisc: Celor care au abuzat minori le spun asta: convertiţi-vă, predaţi-vă justiţiei umane şi pregătiţi-vă pentru justiţia divină. Dragi fraţi şi surori, să fie clar! În faţa acestor fapte abominabile, Biserica nu va precupeţi niciun efort pentru a face tot ce este necesar să îi aducă în faţa justiţiei pe cei care au comis astfel de infracţiuni. Nu putem nega că în trecut, din iresponsabilitate, neîncredere, lipsă de pregătire şi experienţă, multe cazuri nu au fost tratate cu seriozitatea şi promptitudinea cu care ar fi trebuit tratate. Acest lucru nu se va mai întâmpla vreodată. Aşa a ales şi a decis întreaga Biserică (Catolică, n.r.). Vreau să le mulţumesc din suflet acelor jurnalişti care, cu onestitate şi obiectivitate, au căutat să îi demaşte pe aceşti prădători şi să facă auzită vocea victimelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri