Patimile din Vinerea Mare. Drumul Crucii, refăcut la Roma și Ierusalim

Data publicării:
vatican

La Vatican, crucea a fost purtată prin Colosseum, locul în care au fost sacrificaţi mii de credincioşi în anii de început ai creştinismului. La fel ca pe Drumul Crucii de la Ierusalim, alaiul a făcut 14 opriri, care comemorează cele 14 momente din timpul patimilor şi al răstignirii lui Iisus Hristos. La impresionanta procesiune din centrul capitalei Italiei au asistat aproape un milion de credincioşi, printre care 61 de oficiali din ţări catolice.

Mii de credincioşi din intreaga lume au mers la Ierusalim pentru a reface drumul pe care l-a parcurs Mântuitorul în ziua răstignirii. Procesiunea din Oraşul Sfânt a fost împărţită în 14 etape, după tot atâtea opriri pomenite în Biblie. În fiecare an, procesiunea se opreşte în locul în care se crede că Iisus Hristos a căzut pentru prima dată pe drum din cauza greutăţii crucii şi un trecător l-a ajutat să poarte crucea. De asemenea, a fost refăcută scena în care o femeie îi şterge faţa, pentru a ajunge în cele din urmă în locul crucificării sau Dealul Golgotei.

Capătul Drumului Durerii - Via Dolorosa - şi ultima oprire este la Biserica Sfântului Mormânt, construită pe locul în care trupul Mântuitorului a fost aşezat după crucificare.

Şi în Filipine, sute de credincioşi au refăcut Drumul Crucii, iar unii dintre participanţii la procesiune s-au lăsat crucificaţi.

Anul acesta, marea sărbătoare a Învierii Domnului va fi marcată la aceeași dată în calendarul Bisericii Ortodoxe și al Bisericii Catolice, pe 20 aprilie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri