Patriarhul Kirill, apel la schimbarea relației dintre Rusia și SUA

Data publicării:
kirill cu papa-1

Foto: Patriarhul Kirill și Papa Francisc 

„Trebuie făcut tot posibilul pentru a schimba radical relațiile dintre Rusia și SUA în bine. Trebuie să se înțeleagă faptul că există două țări puternice care se pot distruge una pe cealaltă, care pot distruge lumea prin potențialul lor militar. În niciun caz nu trebuie să aibă loc un război major'', a insistat patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii.

Acest subiect, a precizat patriarhul Kirill, a fost una din temele discutate cu papa Francisc, subliniind că întâlnirea din Cuba a avut loc „chiar în momentul în care norii se adună deasupra Siriei și când există pericolul unei posibile confruntări între state ce dispun de un potențial distructiv enorm''.

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse a adăugat că „sprijinul societății, venind de jos, de la oamenii simpli, de la reprezentanții organizațiilor religioase, de la biserici, poate forma (în Rusia și în SUA) un climat care să-i influențeze favorabil pe cei de care depinde definirea politicii externe'' a celor două țări.

Patriarhul rus a subliniat totodată că „majoritatea locuitorilor din Statele Unite sunt creștini care împărtășesc aceleași valori, care aparțin aceleiași familii creștine'' și a făcut apel la folosirea acestei apropieri culturale pentru „a construi punți și nu pentru a adânci prăpastia deja existentă''.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri