Pedeapsa primită de șefii unui clan politic, găsiți vinovați de uciderea a 57 de persoane în 2009

Data publicării:
inchisoare
FOTO: Guliver / Getty Images

Șefii unui clan politic influent din Filipine au fost găsiți vinovați de faptul că au plănuit uciderea a 57 de persoane, în 2009, scrie MEDIAFAX.

Opt membri ai familiei Ampatuan au fost printre cele 28 de persoane condamnate la închisoare pe viață pentru rolul lor în organizarea unei ambuscade în timpul unui miting electoral în provincia Maguindanao, în urma căreia toate persoanele care au asistat la această manifestație au fost împușcate. Printre victimele masacrului s-au numărat 32 de jurnaliști în ceea ce a fost unul dintre cele mai mari atacuri asupra presei, la nivel mondial.

Alți 15 inculpați au fost închiși joi pentru complicitate la crimă și 56 au fost achitați. Șapte cazuri au fost respinse, printre care cel al patriarhului familiei, Andal Ampatuan, care a murit în închisoare în urma unui atac de cord în 2015.

Ambuscada a fost și cel mai grav caz de violențe înregistrat în timpul unei campanii electorale în Filipine, unde asasinatele sunt comune și în politica provincială, în special în Mindanao, o regiune sudică predispusă la fărădelegi și dominația conducătorilor.

Cazul a fost considerat procesul deceniului în Filipine, din cauza infamiei familiei Ampatuan, o dinastie cu conexiuni politice care a mers până la președintele de la acea dată, Gloria Macapagal Arroyo.

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri