Pizza caldă pentru victimele din New York ale uraganului Sandy

Data publicării:
20121122 20pizzauragan-34689

De 23 de zile, Vanessa McHugh se opreşte la o pizzerie din New York pentru a-şi ridica obişnuita comandă. Alături de cei trei copii ai săi, încarcă mâncarea în maşină şi o livrează în zonele cele mai grav afectate de forţa uraganului Sandy.

Singurul regret al iniţiatoarei „patrulei de pizza” este că nu îi poate hrăni pe toţi cei în nevoie, cu toate că echipa de voluntari livrează zilnic între 25 şi 50 de pizza fierbinţi, cumpărate cu 50% reducere şi pe care locuitorii flămânzi le termină în jumătate de oră. Membrii „patrulei” nu vor să se oprească până nu hrănesc măcar 4000 de oameni.

Se transportă uşor, este fierbinte, este pe gustul tuturor şi este ieftină. Toţi avem o pizzerie în oraş, întrebaţi dacă vă pot oferi un discount”, îi sfătuieşte Vanessa pe potenţialii buni samariteni.

Cei mai bucuroşi de această operaţiune sunt sinistraţii, care au fost mai degrabă ignoraţi de autorităţi. Până acum,„patrulei de pizza”a hrănit 2800 de oameni, iar voluntarii îi îndeamnă şi pe alţii să le urmeze exemplul.

Furtuna Sandy, care a lovit Statele Unite şi Canada luna trecută, a provocat moartea a 132 de persoane. În zonele cele mai afectate, magazinele sunt în continuare închise şi localnicii se bazează pe voluntari pentru mâncare caldă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri