Polonia. 31.000 de soldaţi au participat la cel mai mare exercițiu militar din ultimii 20 de ani

Data publicării:
polonia

Desfăşurare de forţe impresionantă în Polonia. Pentru prima dată ţara găzduieşte un exerciţiu militar de o asemenea amploare.

Cred că cea mai importantă idee desprinsă din acest exercițiu este că țările membre NATO sunt pregătite să sprijine orice țară membră,” spune un comandant de batalion din Polonia.

Ameninţările Rusiei au adus în poligonul Drawsko 14.000 de soldaţi americani, 800 de militari britanici, dar şi peste 250 de infanterişti români veniţi cu 40 de blindate de la Bistriţa. Americanii au simulat o debarcare în Europa, în poligoanele militare poloneze din nordul ţării. 12 nave de război au asigurat securitatea militarilor în Marea Baltică.

Pe uscat au fost ridicate adevărate oraşe care să redea decorul potrivit unor lupte de gherilă.

Nu doar scenele de luptă au fost exersate la malul Mării Baltice.

„Interoperabilitatea în sistemul comunicațiilor este un palier care trebuie îmbunătățit,” declară Ben Hodges, comandant US Army în Europa.

De pe margine, desfășurarea de forțe a trupelor alianței a fost urmărită de inspectori ruși. Militarii Armatei Roşii nu au ezitat să se fotografieze alături de militarii americani şi tehnica lor de luptă.

10 zile a durat cel mai mare exerciţiu militar al polonezilor din ultimii 20 de ani. Desfăşurarea de forţe vine înaintea summitului de la Varşovia care va avea loc luna viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri