POLUL NORD. Moş Crăciun se pregăteşte de marea călătorie în jurul lumii

Data publicării:
1912 20mos 20craciun-39399

O activitate intensă are loc zilele acestea la Rovaniemi, în Finlanda. De acolo, Moş Crăciun va porni peste puţin timp, alături de cei nouă reni ai săi, în călătorie în jurul lumii.

Între timp, ajutoarele sale încă primesc scrisorile copiilor şi pregătesc darurile. Zilnic, la oficiul poştal din Laponia sosesc mii de scrisori de la micuţi din întreaga lume.

„Moş Crăciun a primit până acum aproximativ 280.000 de scrisori, iar în fiecare an numărul acestora ajunge la aproape jumătate de milion. Noi, spiriduşii de aici, de la oficiul poştal al lui Moş Crăciun, muncim din greu pentru a ne asigura că toate dorinţele sunt îndeplinite”, spune Elina, ajutorul lui Moş Crăciun.

Printre picături, Moş Crăciun şi-a găsit timp şi pentru câteva mesaje: „A fost un an cu probleme financiare în toată lumea, însă am fost fericit să văd că părinţii nu au făcut economii când vine vorba de copii. A fost, de asemenea, un an neliniştit, cu probleme în diferite părţi ale lumii, iar marea mea dorinţă - pacea mondială - nu a fost îndeplinită”.

Legenda spune că Moş Crăciun pleacă în fiecare an din Laponia, în noaptea de 24 decembrie, iar primele case vizitate sînt cele din sud-estul Asiei. Călătoria în sania trasă de cei nouă reni se va încheia pe coasta de vest a Statelor Unite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri