Premierul Recep Tayyip Erdogan ameninţă cu interzicerea YouTube şi Facebook în Turcia

Data publicării:
premierul turc erdogan mfax-8

Foto: Mediafax

„Sunt noi măsuri pe care le vom lua în acest domeniu după 30 martie (...) inclusiv interzicerea (YouTube şi Facebook)”, a declarat Recep Tayyip Erdogan pentru postul de televiziune privat turc ATV.

De la inculparea, în decembrie, a zeci de apropiaţi a regimului, directori, aleşi sau funcţionari de rang înalt, suspectaţi de corupţie, opoziţia cere demisia lui premierului din Turcia.

Conversaţiile telefonice care îl pun direct sub semnul întrebării în afacerile de corupţie sunt publicate pe Internet de săptămâna trecută, amintește Mediafax.

În aceste convorbiri, a căror autenticitate nu a fost stabilită definitiv, premierul îi cere fiului său să ascundă sume mari de bani sau evocă un comision considerat insuficient, plătit de un grup industrial.

Miercuri, şeful Guvernului s-a arătat încă o dată indignat că i-au fost ascultate discuţiile telefonice, vorbind despre o „înscenare imorală” şi acuzându-şi rivalii de complot pentru înlăturarea de la putere a guvernului.

În plină campanie electorală, el a promis miercuri să plece din politică dacă partidul său nu va câştiga alegerile municipale din 30 martie, care au valoare de test pentru regimul său.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri