Prinţul George al Marii Britanii va fi botezat în octombrie

Data publicării:
will kate

 

Anunţul a fost făcut vineri de Palatul Kensington, reşedinţa oficială a prinţului William şi a soţiei acestuia, Catherine, care au primit cu ocazia căsătoriei lor din 2011 titlurile oficiale de duce şi ducesă de Cambridge.

Prinţul George, care ocupă locul al treilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, va fi botezat de Justin Welby, arhiepiscopul de Canterbury. Ceremonia va fi privată, a precizat Palatul Kensington, potrivit Mediafax.

În Capela Regală a Palatului Saint James a fost depus sicriul prinţesei Diana, mama prinţului William, înainte de funeraliile acesteia, la catedrala Westminster, în 1997.

Potrivit tradiţiei, prinţul George va fi botezat cu apă din râul Iordan, turnată în cristelniţa din argint decorată cu nuferi, utilizată de mai multe generaţii de familia regală britanică pentru acest tip de ceremonii religioase. Prinţul George va purta cu această ocazie o replică a rochiţei din dantelă şi satin pe care a purtat-o fiica cea mare a reginei Victoria în 1841.

Bebeluşii din familia regală britanică au de obicei cinci sau şase naşi. Prinţul Harry, fratele prinţului William, dar şi Pippa şi James, sora respectiv fratele ducesei Catherine, s-ar putea număra printre naşii de botez ai copilului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri