Protestele faţă de atacarea Siriei se mută din stradă la TV

Data publicării:
protest siria 1

În imaginile obținute de The New York Times apar șapte soldați din trupele fidele președintelui Bashar al Assad, încătușați și culcați la pământ, executați și apoi aruncați, mai rău decât leșurile unor animale, într-un canal. Potrivit presei americane, brutalitatea de care dau dovadă rebelii pune într-o poziție dificilă guvernele occidentale care îi susțin. Avertisment: urmează imagini şocante.

În acest timp, protestele față de intenția Administrației Obama de a ataca Siria s-au mutat din stradă în studiourile de televiziune. Un moderator al postului Fox a contestat politica administrației Obama chiar în direct, unde a afișat o mână acoperită de o substanță de culoare roșie.

„Trebuie să fac asta... Trebuie să fim foarte selectivi cum vărsăm sângele nostru sau al lor... Patrioții americani au vărsat sânge pentru a proteja familiile noastre, țara noastră, modul nostru de viață, dar nu e nici un motiv să vărsăm sânge, al nostru sau al lor, într-un război civil între două grupări radicale musulmane care ne urăsc”, a spus Eric Bolling, analist financiar Fox News.

În cele din urmă, moderatorul emisiunii și-a liniștit colegii de platou și a spus că a folosit ketchup. Telespectatorii au avut păreri împărțite, unii au susținut protestul omului de televiziune, alții au calificat gestul drept dezgustător. Secretarul de stat american, John Kerry, a asistat la proteste ale pacifiștilor, în sala Congresului în care și-a susținut pledoaria pentru intervenția în Siria: „Nu avem forța să ducem alt război! Trebuie să avem asigurări medicale, educație pentru țara noastră! Nu mai vrem război în Siria!”.

Potrivit unui sondaj de opinie citat de publicația Huffington Post, 49 la sută dintre americani se opun unei intervenții în Siria, în timp ce doar o treime dintre ei sunt de acord cu o operațiune militară, iar restul de 20 la sută sunt indeciși.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri