Protestele violente continuă în Egipt

Data publicării:
02022013 20egipt-47244

Adversarii lui Morsi îl acuză de instaurarea unui regim dictatorial, la doi ani de la înlăturarea de la putere a fostului preşedinte Hosni Mubarak.

Mii de protestatari au rămas toată noaptea în zona palatului prezidenţial din Cairo. Poliţiştii au folosit tunuri cu apă pentru a-i împrăştia pe demonstranţi, care au ripostat cu cocktailuri Molotov și pietre.

Ciocniri cu forţele de ordine au mai avut loc şi în apropierea pieţei Tahrir, nu departe de ambasadele Statelor Unite şi Marii Britanii.

Violenţele au apărut după ce, în timpul zilei, zeci de mii de protestatari s-au adunat în faţa palatului prezidenţial din Cairo, pentru a cere demisia guvernului şi revizuirea Constituţiei. Ei vor ca puterea să nu mai fie monopolul grupării Frăţia Musulmană, din rândurile căreia provine şi şeful statului.

Proteste de amploare au avut loc şi în Port Said, Alexandria şi Suez. Este doar cel mai recent episod dintr-un şir de manifestaţi similare, care au avut loc în ultimele zile în capitala ţării şi în mai multe orașe. 56 de oameni au murit până acum în urma acestor violenţe, cele mai multe decese înregistrându-se în oraşul Port Said.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri