Refugiații ucraineni cumpără case și de 5 milioane de euro în Italia

Data actualizării: Data publicării:
Sanremo
Sanremo FOTO: Getty Images

Războiul i-a alungat pe mulți ucraineni din țara lor, iar o parte au ajuns în Italia. Cei mai bogați dintre ei au început să cumpere masiv proprietăți în una din cele mai exclusiviste zone ale țării, Riviera Italiană, în Liguria.

O parte dintre cumpărători doresc pur și simplu să-și asigure un loc liniștit în care să trăiască departe de bombardamente, în timp ce alții vor să investească pentru a-și asigura averea acumulată, pregătindu-se, în același timp, să se mute în Italia în cazul în care situația din țara lor s-ar înrăutăți și mai mult.

Potrivit ANSA, Sanremo este una din destinațiile preferate ale ucrainenilor bogați.

„De la începutul războiului am înregistrat un boom de cereri, în medie cinci pe zi, de la ucraineni interesați să cumpere vile sau apartamente în Sanremo, dar și în Bordighera, Alassio, Camogli și Rapallo”, a declarat pentru ANSA Aleksei Azarov, proprietarul unei agenții imobiliare din Sanremo, care se ocupă doar de vânzarea sau închirierea unor proprietăți de lux.

El a mai spus că are solicitări și pentru Viareggio și Veneția.

Agentul imobiliar a spus că a vândut masiv proprietăți între 200.000 și 5 milioane de euro, iar plata „s-a făcut imediat”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri