Richard Dawkins şi Bono de la U2, pe lista pariurilor pentru noul Papă

Data publicării:
1bis-49003

La mai puţin de două ore de la anunţul retragerii Papei Benedict al XVI-lea, casele de pariuri au dat luni startul pariurilor pe numele viitorului Suveran Pontif. Pe listă s-au regăsit iniţial doar nume de cardinali şi arhiepiscopi, din care mulţi proveniţi din Africa, dar o casă de pariuri din Irlanda vine cu date mai interesante: celebrul cântăreţ Bono, de la trupa irlandeză U2, şi omul de ştiinţă britanic Richard Dawkins, poate cel mai cunoscut ateu din lume.

Pe site-ul casei de pariuri irlandeze Paddy Power, cota era marţi dimineaţă de 666/1 pentru Richard Dawkins. Bono era cotat cu o şansă din 1000.

Richard Dawkins: 666/1, Bono: 1000/1 | paddypower.com
Clasamentul complet | paddypower.com

În urmă cu un an, într-o dezbatere susţinută la Universitatea Oxford pe tema rolului jucat de religie în societatea britanică, dr. Richard Dawkins a recunoscut în faţa arhiepiscopului de Canterbury, dr. Rowan Williams, că este mai puţin de 100% sigur că nu există Dumnezeu. „Sunt sigur de convingerile mele în proporţie de 6,9 din 7”, a detaliat omul de ştiinţă.

Richard Dawkins, care împlineşte 72 de ani luna viitoare, este etolog, teoretician evoluţionist şi autor a numeroase lucrări ştiinţifice. În 1976 şi-a publicat prima dintre aceste lucrări, Gena egoistă, care promovează ideea evoluţiei centrate pe gene.

Bono, 53 de ani, este cel mai cunoscut artist al Irlandei, laolaltă cu trupa U2, din care fac parte şi David Howell Evans (The Edge), Adam Clayton şi Larry Mullen jr.

Pe aceeaşi temă:

Papa se retrage. Benedict al XVI-lea renunţă la Pontificat din 28 februarie

Un fulger a lovit cupola bazilicii San Pietro din Vatican, în aceeaşi zi în care Papa Benedict şi-a anunţat retragerea

The Guardian: Cardinalul Peter Turkson din Ghana, favorit la Scaunul Pontifical (case de pariuri)

Care este procedura de alegere a Suveranului Pontif

Benedict al XVI-lea renunță la pontificat, după aproape opt ani. Ce urmează

Reacţii la retragerea Papei: nu vom mai avea papi pe viaţă, ci pe durată determinată

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri