S-a aflat cum a primit o femeie din Australia 10 milioane $ în loc de 100 $: Un angajat din Bulgaria a scris suma greșit într-un tabel

Data actualizării: Data publicării:
bani, bancomat
FOTO: Getty Images

Femeia din Australia care a primit din greșeală 10,5 milioane de dolari în cont în loc de 100 de dolari, bani din care și-a cumpărat case de lux și mașini, a fost eliberată pe cauțiune. Firma de criptomonede care i-a plătit banii a detaliat în instanță cum s-a întâmplat eroarea: un angajat din Bulgaria al firmei a completat greșit într-un tabel excel suma cuvenită femeii, iar apoi banii au fost trimiși în contul acesteia.

Thevamanogari Manivel și partenerul ei, Jatinder Singh, au apărut marți în fața judecătorilor din Melbourne, prin intermediul unei legături video, cei doi urmînd să fie judecați pentru furt și alte capete de acuzare.

În luna mai 2021, compania de criptomonede Crypto.com a vrut să-i ramburseze femeii 100 de dolari, dar, din greșeală, i-a transferat 10,47 milioane de dolari. Firma a constatat eroarea făcută abia în luna decembrie, în cadrul unui audit.

Un angajat din Bulgaria al companiei, care a procesat operațiunea de ramburs, a completat suma greșit într-un tabel excel, a declarat în fața instanței Michi Chan Fores, reprezentant Crypto.com, potrivit The Guardian.

Odată procesată, cererea de rambursare a fost trimisă unui operator de plăți din Australia, care a transferat suma în contul bancar al lui Thevamanogari Manivel.

Contul de pe platforma Crypto.com îi aparține partenerului femeii, Jatinder Singh, însă acesta folosea  cardul bancar al femeii pentru a cumpăra criptomonede.

El ar fi crezut că a câștigat banii, după ce ar fi primit o notificare de la Crypto.com despre un concurs, însă reprezentanta platformei a declarat că nu a existat niciun concurs organizat.

Banii primiți în cont au fost folosiți pentru a cumpăra patru case, iar suma de 4 milioane de dolari a fost transferată într-un cont din Malaezia. De asemenea, din banii nemeritați cei doi au mai cumpărat mașini, mobilă, artă, cadouri, scrie Guardian.

Cea mai mare parte a sumei a fost recuperată, însă mai sunt circa 3 milioane de dolari de luat înapoi.

Cei doi au pledat nevinovați la acuzațiile de furt. Thevamanogari Manivel a fost arestată pe aeroportul din Melbourne în luna martie, când ar fi încercat să zboare acasă, în Malaezia, cu bilet doar dus și circa 11.000 de dolari cash asupra ei, ceea ce este o altă infracțiune.

Acuzarea s-a opus eliberării ei pe cauțiune, contra sumei de 10.000 de dolari, argumentând că există riscul ca ea să încerce din nou să fugă din țară.

Instanța a decis însă eliberarea pe cauțiune și i-a reținut pașaportul, interzicându-i să se prezinte la orice punct de plecare din țară.

Procesul celor doi începe pe 8 noiembrie.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri