Stare de dezastru în Virginia. 300.000 de oameni fără apă potabilă, după o scurgere de substanţe chimice

Data publicării:
1533353 10151850874876231 131542084 n

Locuitorii au fost avertizaţi de autorităţi că apa nu poate fi folosită decât pentru grupurile sanitare şi la stingerea incendiilor.

Şi asta după ce în urmă cu patru zile, o substanţă chimică folosită la prelucrarea cărbunelui s-a deversat dintr-un rezervor într-un râu care alimenta cu apă potabilă o bună parte din statul american. 19.000 de litri de agent chimic, metanol metilciclohexan 4, au pătruns în apa freatică şi, mai apoi, în râul Elk. Substanţa este periculoasă dacă este înghiţită şi cauzează iritaţia ochilor şi a pielii, odată intrată în contact cu acestea.

Şcolile, dar şi mai multe companii şi hoteluri au fost închise. Preşedintele american Barack Obama a aprobat cererea autorităţilor de a declara stare de dezastru şi astfel ele vor beneficia de o serie de fonduri federale. Pentru început, locuitorii primesc apă potabilă.

Scurgerea de substanţă toxică s-a produs în urma unei fisuri în rezervorul de stocare. Reprezentanţii companiei susţin că au luat toate măsurile pentru rezolvarea situaţiei. Scurgerea a fost detectată de Garda de mediu, după ce a primit mai multe sesizări că se simte un miros ciudat în jurul râului.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri