Stare de urgenţă în mai multe oraşe din SUA din cauza numărului mare de oameni fără adăpost

Data publicării:
homeless

Skid Row, o zonă din centrul Los Angeles-ului, a fost invadată de corturi, barăci şi adăposturi improvizate din cutii de carton, în care dorm 6.000 de oameni în fiecare noapte. De mai bine de 100 de ani, acest loc este emblema oamenilor fără adăpost din America.

Skid Row e un dezastru absolut. E cel mai mare dezastru creat de mâna omului în Statele Unite,” spune Andy Bales, coordonatorul unei fundaţii de binefacere.

Dacă în restul Americii, numărul celor fără adăpost a crescut în medie cu 1,6% în ultimul an, la Los Angeles, a crescut cu 12%, după ce preţul locuinţelor a urcat cu 27%. În paralel, a crescut şi gradul de violenţă.

Tot ce vă puteţi imagina se întâmpla aici. E o adevărată grădină zoologică,” adaugă Chauncey Crowder, persoană fără adăpost.

În Skid Row, găseşti oameni cu tot felul de poveşti de viaţă. Unii locuiesc aici de câteva decenii, alţii au avut un start bun în viaţă, dar s-au pierdut pe parcurs. Christopher, spre exemplu, are 33 de ani şi a luptat în Irak, dar nu şi-a putut găsi o slujbă după ce a ieşit din armată.

Guvernul n-are grijă nici de restul oamenilor, de ce ar avea grijă de veterani?” întreabă Christopher Catarusa.

Primăria din Los Angeles a alocat 100 de milioane de dolari pentru a-i ajuta pe cei fără adăpost. Este vorba despre subvenţii pentru chirie, construirea de adăposturi şi programe de reintegrare. Măsuri similare s-au luat şi în alte oraşe americane, însă nimeni nu se aşteaptă la rezultate spectaculoase peste noapte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri