Turcia l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al SUA pentru un „like” pe Twitter

Data actualizării: Data publicării:
Social Media Site Twitter Debuts On The New York Stock Exchange
Foto: Getty Images

Ministerul turc al Afacerilor Externe a anunţat că l-a convocat duminică pe însărcinatul cu afaceri american la Ankara din cauza unui „like” al Ambasadei SUA la o postare pe Twitter în legătură cu liderul recent spitalizat al unui partid naţionalist aliat cu partidul aflat la putere, relatează AFP, citată de Agerpres.

Însărcinatul cu afaceri american a fost convocat la minister pentru a da explicaţii clare privind un mesaj pe reţelele de socializare", a transmis ministerul, precizând că ambasadorul SUA nu se afla la Ankara duminică.

Contul oficial al ambasadei americane a dat „like” sâmbătă la o postare pe Twitter în care un internaut spunea că Turcia trebuie să se pregătească pentru o perioadă în care Devlet Bahceli, şeful Partidului Acţiunii Naţionaliste (MHP), va fi absent din viaţa politică.

În septembrie, Bahceli, în vârstă de 71 de ani, a fost spitalizat pentru scurt timp.

Sâmbătă seară, Ambasada SUA şi-a cerut scuze într-o postare pe Twitter, explicând că mesajul respectiv a primit „like din greşeală”.

MHP, care a încheiat în 2018 o alianţă în cadrul unei coaliţii electorale cu Partidul Justiţie şi Dezvoltare (AKP) al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, a susţinut de asemenea AKP în 2017 la referendumul privind modificarea Constituţiei menit a instaura un regim prezidenţial puternic în Turcia.

Ambasadorul american David Satterfield a ajuns în Turcia în 2019. Niciun ambasador american nu a fost la post la Ankara timp de aproape doi ani după plecarea lui John Bass în 2017.

Relaţiile dintre cele două ţări s-au tensionat în special din cauza sprijinului american pentru miliţiile kurde din Siria considerate „teroriste” de către Ankara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri