Ultimul bilanț al coronavirusului. Zeci de milioane de chinezi izolați. Premierul Chinei cere ajutorul Uniunii Europene

Data actualizării: Data publicării:
epidemie coronavirus China, oameni umblă cu măști pe fețe
Foto: GettyImages

Peste 12.000 de persoane din întreaga lume au fost infectate, până în prezent, de epidemia de coronavirus din China, care a omorât deja 259 de oameni. Aproape 60 de milioane de chinezi sunt, în prezent, în stare de izolare, în timp ce premierul chinez, Li Keqiang a solicitat ajutorul Uniunii Europene, informează CNN.

Șeful guvernului de la Beijing a solicitat UE să ajute China cu medicamente, în condițiile în care sistemul de sănătate chinez este „în genunchi”, iar spitalele duc lipsă de paturi și provizii medicale.

Li a avut, în acest sens, o discuție telefonică cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, precizează un comunicat al guvernului chinez.

Premierul Keqiang a precizat că guvernul chinez va pune întotdeauna siguranța și sănătatea cetățenilor pe primul loc și că autoritățile de la Beijing depun eforturi pentru ținerea epidemiei sub control, într-un mod organizat și transparent.

Von der Leyen a spus că Uniunea Europeană va face tot posibilul în vederea coordonării tuturor resurselor necesare, pentru a ajuta China, se mai arată în comunicatul guvernului chinez.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri