Un băiat de 12 ani i-a salvat viața unui bărbat care se înecase aplicând o manevră de CPR pe care a văzut-o în serialul Stranger Things

Data actualizării: Data publicării:
un baiat si un barbat langa piscina
Un băiat de 12 ani i-a salvat viața unui bărbat care se înecase aplicând o manevră de CPR FOTO: captură video YouTube/ ABC7

Christina Macmillan nu a fost deloc încântată când fiul ei, Austen, de 12 ani, a început să urmărească Stranger Things, serialul de ficțiune de pe Netflix, care spune povestea unui grup de copii care se luptă cu demoni înfricoșători. Dar și-a schimbat total părerea după ce fiul ei a folosit o tehnică de prim ajutor pe care a văzut-o în serial pentru a-i salva viața unui bărbat.

„Nu eram deloc încântată că se uită la serial”, a spus Macmillan pentru The Guardian, recunoscând că a neliniștit-o premisa științifico-fantastică-horror a filmului. „Dar, cu siguranță, mă bucur că l-am lăsat.”

Povestea extraordinară a modului în care Austen Macmillan l-a salvat pe Jason Piquette, de 30 de ani, s-a desfășurat la casa familiei băiatului din Wellington, Florida, pe 4 septembrie.

Austen îl cunoaște pe Piquette de aproximativ 3 ani, acesta din urmă fiind specializat în terapie comportamentală. În ziua respectivă, cei doi înotau în piscină și făceau tot felul de exerciții. Unul din acestea implica și ținerea respirației sub apă. Cu cronometrul în mână, Austen și-a dat seama că ceva era în neregulă cu Piquette, pentru că stătea de prea mult timp sub apă.

„Știam că a trecut prea mult timp”, a spus Austen ulterior pentru ABC7.

O cameră de supraveghere de la casa familiei Macmillan l-a înregistrat pe Austen în timp ce a înotat până în capătul adânc al piscinei, a intrat sub apă și l-a tras pe Piquette pe trepte. Christina Macmillan a spus că Austen a încercat să apeleze serviciile de urgență de pe telefonul lui Piquette, dar n-a reușit să-l deblocheze.

cpr
Momentul în care Austen Macmillan începe să-i facă manevra de resuscitare lui Jason Piquette FOTO: captură video YouTube/ ABC7

Prin urmare, Austen, ai cărui părinți nu erau acasă atunci, a fugit în curtea din față și a țipat după ajutor - momente de panică filmate, de asemenea, de camera de supraveghere.

Austen s-a întors repede lângă Piquette și a făcut cel mai util lucru la care s-a putut gândi: a început să-i efectueze compresii toracice lui Piquette. Și-a amintit că văzuse manevra în Stranger Things, la finalul primului sezon al serialului.

În acea scenă, personajele interpretate de Winona Ryder și David Harbour fac compresii pe piept fiului ei inconștient, care este interpretat de Noah Schnapp. Scena atinge momentul culminat atunci când personajul lui Harbour lovește cu disperare pieptul copilului, în timp ce acesta revine la viață.

La fel a procedat și Austen: după câteva minute de compresii, l-a lovit puternic în piept pe Piquette, iar acesta și-a recăpătat cunoștința.
Tatăl lui Austen s-a întors de la magazin câteva minute mai târziu, a auzit strigătele de panică ale fiului său și a sunat la ambulanță. Piquette a fost dus la spital și i s-a administrat oxigen peste noapte. Piquette și-a revenit repede și s-a întors la muncă în aceeași săptămână.

„Este micul meu super-erou”, a spus Christina Macmillan pentru Guardian.

Piquette l-a lăudat pe micul său salvator. „Austen a dat dovadă de curaj în fața unei situații incredibil de înfricoșătoare și aparent fără speranță și ar trebui să știe că este suficient de puternic pentru a înfrunta orice în viață... și că este un erou.”

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri