Un bărbat din Germania și-a ucis copiii sufocându-i cu spumă poliuretanică. Cum a scăpat cu viață soția lui

Data publicării:
proces Germania
FOTO: captură video RTL

În Germania a început procesul în care un bărbat de 55 de ani este acuzat că și-a ucis cei doi copii de 5 și 2 ani sufocându-i cu spună poliuretanică.

Leo, 5 ani, și Maja, 2 ani, nu au avut nicio șansă, potrivit rechizitoriului: tatăl lor „i-a ucis cu cruzime din motive inexistente”, a spus procurorul Till von Borries la începutul procesului care a început săptămâna aceasta la Dresda.

Faptele cumplite s-au petrecut în mai 2019. Atunci, Laurent F., un francez de 55 de ani stabilit în Germania, și-a strangulat cei doi copii și apoi le-a introdus în gură spumă poliuretanică pentru a-i împiedica pe salvatori să-i resusciteze. Ulterior și-a atacat soția în vârstă de 27 de ani, dar aceasta a reușit să scape, relatează rtl.de.

Potrivit datelor din anchetă, bărbatul și-a ucis copiii pentru a se răzbuna pe soția sa care îl părăsise de câteva luni.

Francezul, de profesie constructor, avea probleme financiare majore și din acest motiv soția lui s-a decis să îl părăsească. În ianuarie anul trecut, a fost arestat cu un kilogram de metamfetamină pe care încerca să o aducă în Germania din Polonia.

În timpul anchetei, bărbatul a dat vina pe fosta sa soție pentru problemele sale și a vrut să se răzbune. „Spunea că i-a dărâmat stima de sine”, a declarat procurorul Till von Borries.

Anchetatorii spun că bărbatul și-a sugrumat copiii până i-a lăsat inconștienți. „Pentru a se asigura că nimeni nu va reuși să-i reanimeze, le-a introdus în gură spumă poliuretanică cu acțiune rapidă, ca să le blocheze căile respiratorii”, a declarat în proces procurorul Till von Borries.

După ce și-a omorât copiii, bărbatul a încercat să-și ucidă și soția de 27 de ani, Marieta F., lovind-o în cap cu un obiect dur. Femeia a fost, însă, salvată de peruca deasă pe care o purta.

Femeia a reușit să fugă și i-a alertat pe vecini care au sunat la poliție. Echipajele de salvare care au sosit la fața locului nu au mai putut să facă nimic pentru cei doi copii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri