Un copil de 5 ani care învăța să meargă pe bicicletă a provocat moartea unei bătrâne de 87 de ani. Tatăl riscă acum închisoarea

Data actualizării: Data publicării:
copil pe bicicleta
Sursa foto: Profimedia Images

O femeie de 87 de ani a murit după ce a fost lovită de un copil de 5 ani care învăța să meargă pe bicicletă, scrie presa italiană. Acum, tatăl copilului este acuzat de omor, pentru că nu ar fi luat măsură să prevină incidentul.

Incidentul s-a petrecut în luna martie, într-un parc din Milano. Un copil de 5 ani învață să meargă pe bicicletă fără roți ajutătoare, alături de tatăl lui. La un moment dat, în timp ce se deplasa, două femeie bătrâne au apărut în calea copilului, iar acesta a pierdut controlul ghidonului, lovind-o pe una dintre ele, în vârstă de 87 de ani. Impactul nu s-a produs la viteză mare, însă femeia a fost doborâtă de copilul pe bicicletă și, în cădere, s-a lovit la cap. Pe moment, consecințele loviturii nu au părut atât de grave, scrie presa italiană, dar tatăl copilului a insistat să cheme o ambulanță. Ulterior, din cauza loviturii, femeia și-a pierdut conștiința și a murit la spital.

În urma decesului bătrânei a fost pornită o anchetă penală, scrie Corriere della Sera, iar tatăl copilului este anchetat de procurori pentru că nu a luat măsuri pentru prevenirea accidentului, fiind suspectat de omor potrivit articolului 40 din codul penal italian (a nu preveni un eveniment pe care un om are obligația legală să încerce să-l prevină este echivalent cu cauzarea lui).

În acest caz, tatăl copilului riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între șase luni și 5 ani de închisoare și ar putea fi obligat să plătească compensații de până la 200.000 de euro.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri