Un criminal căutat de poliție zeci de ani a fost descoperit după ADN-ul colectat dintr-o gumă de mestecat aruncată la gunoi

Data publicării:
crima din oregon
Robert Plympton, în vârstă de 60 de ani, a fost găsit vinovat săptămâna trecută pentru crimă de gradul I și patru capete de acuzare de crimă de gradul doi în uciderea studentei la Mt. Hood Community College, Barbara Tucker, în anul 1980. Colaj foto / Surse foto: X

ADN-ul găsit într-o bucată de gumă de mestecat aruncată a dus la arestarea și condamnarea unui suspect, într-un caz de crimă nerezolvat din 1980, în Oregon, SUA scrie CNN.

Robert Plympton, în vârstă de 60 de ani, a fost găsit vinovat săptămâna trecută pentru o acuzație de crimă de gradul I și patru capete de acuzare de crimă de gradul doi în uciderea studentei la Mt. Hood Community College, Barbara Tucker, potrivit unui comunicat de presă al procurorului din comitatul Multnomah, din statul Oregon.

Tucker, în vârstă de nouăsprezece ani, a fost „răpită, agresată sexual și bătută până la moarte” pe 15 ianuarie 1980, se arată în comunicat. S-a renunțat la acuzațiile de viol și abuz sexual împotriva lui Plympton, potrivit unui document publicat de biroul procurorului.

Plympton a pledat nevinovat, iar avocații săi spun că intenționează să facă apel.

„Vom face recurs și suntem încrezători că condamnările sale vor fi anulate”, au declarat avocații Stephen Houze și Jacob Houze pentru CNN.

Plympton rămâne în arest în Multnomah în timp ce își așteaptă sentința, a informat biroul procurorului. Audierea este programată pentru iunie.

Martorii au văzut o femeie aflată în aparentă suferință în timpul crimei, se arată în documentul biroului procurorului. O femeie a descris că a văzut o femeie „cu fața însângerată”, în timp ce o altă femeie a spus că „a văzut un bărbat care se uita prin tufișurile de lângă parcarea (facultății)”.

Un bărbat a spus că a auzit o femeie țipând și a văzut două siluete în depărtare, iar un al patrulea martor a spus că a văzut o femeie cu noroi pe pantaloni, întinsă pe marginea drumului.

Cadavrul lui Tucker a fost descoperit în dimineața următoare lângă o parcare de către studenții care se îndreptau spre cursuri la colegiul din Gresham, se arată în comunicatul de presă al procurorului.

„Aceste cazuri reci nu sunt pierdute sau uitate de departamentul nostru”, a declarat șeful poliției de atunci, Claudio Grandjean, într-o declarație după arestarea lui Plympton în iunie 2021.

„Fiecare reprezintă oameni pentru ofițerii noștri, iar poveștile lor tragice sunt transmise de-a lungul generațiilor, în speranța că într-o zi vor aduce dreptate și închiderea cazurilor lor”, a mai spus acesta.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri