Un deţinut român a murit din cauze naturale într-un penitenciar din Italia

Data publicării:
gratii-inchisoare-penitenciar

Deţinutul român, în vârstă de 30 de ani, a fost găsit fără viaţă într-o celulă a Penitenciarului Sassari Bancali, inaugurat de doar câteva săptămâni în Sardinia, informează La Nuova Sardegna.

Acesta se afla în celulă cu un conaţional, care a alertat gardienii. Personalul penitenciarului a intervenit imediat, dar manevrele de resuscitare nu au avut efect. Medicii penitenciarului au stabilit că este vorba de un stop cardiac.

Românul se afla în detenţie din octombrie 2012 şi avea de ispăşit o condamnare pentru proxenetism şi vătămare corporală.

Liderul sindicatului poliţiei penitenciarelor din Italia, Domenico Nicotra, a declarat că incidentul reaminteşte de "situaţia gravă din închisorile italiene", cerând adoptarea imediată de măsuri legislative pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie. Italia se confruntă cu probleme în sistemul penitenciar, cea mai gravă fiind supraaglomerarea.

Și la București un cetățean ceh a fost găsit mort, sâmbătă dimineață, în arestul Poliției Capitalei, decesul survenind, cel mai probabil, în urma unui infarct. El fusese arestat pentru infracțiuni de natură economică și urma să fie arestat.

În ultimii ani, mai mulți cetățeni români au murit în închisori din străinătate, în special în Italia.

Cel mai celebru caz rămâne, însă, cel al lui Claudiu Crulic, un român care a murit într-un spital din Polonia după ce intrase în greva foamei pe motiv că fusese arestat pe nedrept. Moartea sa a dus la punerea sub acuzare a trei membri ai conducerii spitalului polonez - pentru neacordarea de ajutor unei persoane aflate în pericol de moarte -, dar și la demisia ministrului român de externe de atunci, Adrian Cioroianu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri