Un fiu al lui Robert Mugabe, arestat după ce a vandalizat mai multe mașini la o petrecere

Data actualizării: Data publicării:
mugabe se tine de mana cu fiul sau
Un fiu al lui Robert Mugabe, arestat după ce a vandalizat mai multe mașini la o petrecere. Foto: Profimedia

Un fiu al fostului președinte din Zimbabwe, Robert Mugabe, a fost arestat după ce a vandalizat mai multe mașini la o petrecere în Harare, relatează BBC.

Robert Mugabe junior, în vârstă de 31 de ani, se confruntă cu trei acuzații de daune intenționate aduse proprietății și două acuzații de agresiune asupra unui ofițer de poliție, spune avocatul său.

Acesta ar fi spart gemurile unor mașini și a scuipat un ofițer de poliție.

El neagă acuzațiile și spune că este nevinovat. Ulterior fost eliberat și încearcă să ajungă la o înțelegere pe cale amiabilă.

Mugabe junior este al doilea copil al fostului președinte.

Site-ul de știri ZimLive a postat un videoclip cu Mugabe junior mergând la Tribunalul din Harare purtând un costum și mască, urmat de o mulțime de oameni, în timp ce alții stăteau pe margine făcându-i poze cu telefoanele.

În instanță, avocatul său Ashiel Mugiya a susținut că procurorii nu au făcut o anchetă amănunțită și a sugerat o înțelegere extrajudiciară, deoarece Mugabe junior și reclamantul sunt prieteni.

Dacă aceste negocieri eșuează, fiul fostului președinte va fi chemat înapoi în instanță, a spus Muyiga. El a adăugat că s-ar putea renunța la acuzațiile de agresiune împotriva unui ofițer și rezistență la arestare.

Fostul președinte Robert Mugabe a murit în 2019, la vârsta de 95 de ani, la doi ani după ce a fost forțat să demisioneze după 37 de ani la putere. El a condus lupta din anii 1970 împotriva guvernării minorităților albe, în ceea ce se numea atunci Rhodesia, iar mai târziu a fost acuzat că a folosit violența pentru a câștiga alegeri și a distruge economia Zimbabwe.

Este extrem de puțin probabil ca Mugabe junior să fi fost arestat dacă tatăl său ar fi fost încă președinte, spun analiștii.

Mugabe a fost înlocuit de un apropiat de-al său, Emmerson Mnangagwa.

Relațiile dintre noul președinte și membrii familiei Mugabe au fost tensionate, după ce aceștia l-au acuzat că l-a trădat pe vechiul lider al Zimbabwe.

Văduva lui Mugabe, Grace, și-a dorit să succeadă soțului, dar a fost înlăturată din cursă de susținătorii lui Mnangagwa.

Cu toate acestea, Mugabe junior s-a împăcat cu președintele Mnangagwa și anul trecut a participat la un miting în care a fost primit public înapoi în partidul de guvernământ Zanu-PF.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri