Un inginer de la Google este acuzat că și-a omorât soția. Cu câteva ore înainte, un prieten a observat ceva ciudat la el

Data actualizării: Data publicării:
colaj cuplu asiatic
Un inginer de la Google este acuzat că și-a omorât soția FOTO: LinkedIn

Un inginer de la Google, în vârstă de 27 de ani, este acuzat că și-a omorât soția în casa lor de 2 milioane de dolari recent cumpărată. Cu doar câteva ore înainte, cei doi soți și-au invitat la masă un prieten. Ulterior, acesta a declarat la poliție că bărbatul acuzat de crimă a fost „liniștit și a privit în gol” în timpul cinei.

Martorul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a spus că Liren Chen și soția lui, Xuanyi Yu, care lucra tot la Google, l-au invitat pe 17 ianuarie la cină, în casa lor de 2 milioane de dolari din Santa Clara, potrivit New York Post.

Prietenul le-a spus polițiștilor că l-a îngrijorat „schimbarea vizibilă a comportamentului lui Chen”. Din acest motiv i-a sunat pe cei doi soți în dimineața următoare și pentru că nu au răspuns, în drum spre serviciu s-a oprit la casa lor. Nici la ușă nu a răspuns nimeni, dar s-a uitat pe fereastră și l-a văzut pe Chen în interior, stând în genunchi, cu mâinile ridicate în aer, privind în gol.

Alarmat, bărbatul a sunat la poliție.

Echipajul sosit la fața locului a intrat în casă și a găsit-o pe femeie moartă, cu răni grave la cap, pe podeaua dormitorului. Chen, care era plin de sânge, le-a spus polițiștilor: „Da, mi-am lovit soția”.

Chen era și el rănit, având brațele zgâriate. A fost arestat.

Chen este inginer de software și a lucrat la un algoritm de recomandare YouTube Shorts pentru Google, conform profilului său pe pe LinkedIn. Yu a fost, de asemenea, inginer de software și a lucrat pentru Amazon înainte de a se angaja la Google.

„Suntem șocați și întristați de ceea ce s-a întâmplat cu Xuanyi. Gândurile noastre se îndreaptă în aceste momente către familia ei și vom face orice pentru a oferi sprijin”, a declarat un purtător de cuvânt de la Google pentru sursa citată.

Atât Yu, cât și Chen au studiat în China, la Universitatea Tsinghua, dar și în SUA, la Universitatea din San Diego.

Cei doi soți locuiau în casa lor din Santa Clara de mai puțin de un an. Vecinii spun că erau foarte retrași și nu au avut niciun contact cu ei.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri