Un șofer român a fost amendat cu 1,7 milioane de euro în Franța

Data actualizării: Data publicării:
sofer de tir la volan
Șofer român amendat cu 1,7 milioane de euro în Franța FOTO: Getty Images

Un șofer de TIR din România, în vârstă de 50 de ani, a primit o amendă de 1,7 milioane de euro în Franța. Săptămâna trecută, el a fost prins lângă Perthus, localitate din sudul țării, aflată la graniță cu Spania, cu 900 de kilograme de canabis ascunse printre lămâi.

Pe lângă amenda uriașă, românul a primit vineri, 21 mai, și o condamnare la 5 ani de închisoare și o interdicție de 10 ani de intrare pe teritoriul Franței, potrivit France Bleu.

Drogurile au fost ascunse printre lămâi FOTO: Direction régionale des douanes
Drogurile au fost ascunse printre lămâi FOTO: Direction régionale des douanes

Șoferul venea din Spania și intenționa să ajungă în Germania. Pachetele de rășină de cannabis erau ascunse în lăzile cu lămâi din Spania.

Captura a fost făcută în urmă cu o săptămână, iar vineri, în urma unui proces rapid, românul și-a aflat sentința, respectiv 5 ani de închisoare, amendă de 1,7 milioane de euro și interdicția de 10 ani de intrare pe teritoriul francez, a declarat pentru presa franceză Benoît Godart, directorul punctului vamal Perpignan.

Această operațiune vamală vine după interceptarea mai multor transporturi majore de droguri în sudul Franței. Pe 16 aprilie, agenții brigăzii Narbonne descoperiseră într-o remorcă a unui camion 845 kg de rășină de canabis. În aceeași zi, vameșii de la Hendaye au oprit un camion cu remorcă frigorifică care ascundea 1.170 kg de rășină de canabis și 28 kg de plante de canabis. La 18 aprilie, ofițerii din Port-Vendres și Perpignan au descoperit 555 kg de rășină de canabis ascunsă în bara de protecție a remorcii unui camion care transporta salată în Italia.

În 2020, serviciile vamale din Pirineii Orientali au confiscat 9,4 tone de narcotice, ceea ce reprezintă mai mult de 10% din volumul total depistat pe teritoriul național.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri