VIDEO. Arabia Saudită a interceptat o rachetă lansată din Yemen

Data publicării:
racheta-arabia-saudita

Arabia Saudită a interceptat și distrus sâmbătă o rachetă balistică, lansată din Yemen, la nord-est de capitala Riad, a informat postul local de televiziune Al Arabiya, citat de Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Canalul de televiziune El-Akhbariya a anunțat că racheta a fost doborâtă la nord de aeroportul King Khaled și „fără să se înregistreze răniți sau pagube materiale”.

Rebelii houthi din Yemen, susținuți de Iran, au revendicat lansarea rachetei care a vizat aeroportul din apropierea capitalei saudite, potrivit postului lor de televiziune, al-Masirah.

Yemenul este devastat de războiul dintre forțele guvernamentale și rebelii houthi care, în septembrie 2014, au cucerit capitala Sanaa și vaste regiuni din nordul țării.

În martie 2015, guvernul președintelui Abd-Rabbu Mansour Hadi a primit sprijinul coaliției arabe conduse de Riad. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, conflictul a făcut peste 8.650 de morți și circa 58.600 de răniți.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri