VIDEO. Mii de oameni fug de gazele toxice care otrăvesc aerul după erupția unui vulcan indonezian

Data actualizării: Data publicării:
Erupția vulcanului Lewotolo, Indonezia
Erupția vulcanului Lewotolo, Indonezia FOTO: captură video BBC

Autoritățile indoneziene au emis o alertă duminică, după erupția vulcanului Lewotolo, potrivit căreia în atmosferă au fost eliberate gaze toxice, care pun în pericol viețile oamenilor.

Erupția a generat o coloană uriașă de cenușă și fum, de 4 kilometri și „gaze otrăvitoare”, potrivit autorităților. Mii de oameni au fost obligați să-și abandoneze locuințele și să fugă în zone sigure, relatează BBC News.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Erupţia nu a provocat victime şi nici pagube materiale, însă aeroportul local a fost închis.

Indonezia are aproximativ 130 de vulcani activi, ca urmare a poziţiei sale geografice situată pe „inelul de foc al Pacificului", una dintre zonele cu cea mai mare activitate seismică a planetei.

La sfârşitul anului 2018, un vulcan aflat în strâmtoarea dintre insulele Java şi Sumatra a intrat în erupţie, provocând o alunecare de teren submarină, care a declanşat un tsunami care a ucis peste 400 de persoane.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri