VIDEO&FOTO: Doi preoți ruși au plimbat Lumina Sfântă cu elicopterul, în apropierea Ucrainei

Data actualizării: Data publicării:
555
Doi preoți ruși au plimbat Lumina Sfântă cu elicopterul FOTO: captură video

Preoții ortodocși ruși au împrumutat un elicopter militar cu care au plimbat Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim deasupra regiunii Belgorod, la graniță cu Ucraina, zonă în care Rusia a raportat recent mai multe explozii la instalații militare.

Doi preoți ruși au plimbat Lumina Sfântă cu elicopterul FOTO: captură video
Doi preoți ruși au plimbat Lumina Sfântă cu elicopterul FOTO: captură video

Într-un clip publicat săptămâna aceasta, doi preoți cu mine foarte serioase țin în mână un felinar și o icoană, în timp ce zboară deasupra regiunii Belgorod. „Preoții au zburat deasupra orașului Starî Oskol cu ​​venerata icoană a Maicii Domnului și cu Lumina Sfântă adusă de la Sfântul Mormânt”, spune site-ul Bisericii Ortodoxe Ruse locale, potrivit The Moscow Times.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Flacăra a fost adusă de la Ierusalim, unde tradiția creștină spune că Iisus a fost răstignit, îngropat, apoi a înviat.

Aceeași sursă precizează că elicopterul folosit este unul militar. Cei doi preoți erau însoțiți și de oficiali locali.

Deși biserica nu a precizat scopul zborului, acesta vine în urma unor explozii înregistrate la depozitele de petrol și depozitele de muniție din Belgorod. Rușii dau vina pe Kiev pentru acestea.

Autoritățile ruse au raportat mai multe explozii în trei regiuni din apropiere de granița cu Ucraina

Mai multe explozii s-au auzit miercuri în trei regiuni din Rusia apropiate de granița cu Ucraina, potrivit autorităților locale și presei de stat, scrie CNN.

O explozie urmată de un incendiu a avut loc la un depozit de muniții din satul Stara Nelidovka (regiunea Belgorod), aflat la circa 16 kilometri de granița cu Ucraina, a anunțat miercuri guvernatorul regional Viaceslav Gladkov pe contul său Telegram. El a precizat că „nu sunt victime printre civili”.

În regiunea Kursk, localnicii „au auzit explozii” în jurul orei locale 02:45. Guvernatorul Roman Starovoit a declarat că detaliile legate de explozii sunt „în curs de clarificare”, dar nu s-au înregistrat victime sau distrugeri.

Exploziile din Kursk au avut loc la doar două zile după ce două drone ucrainene au fost doborâte de forțele ruse în zona satului Borovskoie, potrivit guvernatorului Starovoit.

Alte două explozii puternice au fost auzite de locuitorii din orașul Voronej, în jurul orei locale 04:40, potrivit agenției de stat TASS, care a precizat că echipele de intervenții și ale Ministerului pentru Situații de Urgență se îndreaptă spre locul incidentelor.

Voronej este situat peste 200 de kilometri de granița cu Ucraina și este un important hub militar și de transport.

Rusia a acuzat în repetate rânduri că a condus atacuri peste graniță, pe teritoriul rus, asupra unor depozite de combustibili și instalații militare.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri