Vizită istorică la Londra. Prima femeie-preşedinte a Coreei de Sud, găzduită la Palatul Buckingham

Data publicării:
presedinte coreea sud 1

Pentru mulţi, viaţa lui Park Geun-hye pare desprinsă dintr-un roman de intrigă politică. Park Geun-hye este prima femeie preşedinte a Coreei de Sud şi este considerată drept unul dintre cei mai influenţi politicieni sud coreeni.

Are în spate o lungă carieră, inclusiv în Parlamentul de la Seul. Tatăl său a fost de asemenea preşedinte între 1963 şi 1979. Şi el şi soţia sa au murit asasinaţi în două atacuri separate, aşa că actuala preşedintă a Coreei de Sud este obişnuită din tinereţe cu riscurile unei vieţi publice.

Ea însăşi a fost victima unui atentat în 2006, când un bărbat a tăiat-o pe faţă. A fost nevoie de 60 de copci, pentru ca urmele atacului să dispară de pe faţa viitorului preşedinte.

În cele patru zile pe care le va petrece în Marea Britanie, Park Geun-hye va participa la un prânz de lucru şi un dineu oficial, oferite de regina Elisabeta a doua.

Apoi, şeful statului sud coreean va participa la comemorarea soldaţilor britanici căzuţi în războiul din Coreea între 1950-1953. Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la încheierea războiului, iar preşedinta Coreei de Sud va dezveli un monument închinat memoriei soldaţilor morţi pe front.

Miza reală a vizitei este însă una economică şi de aceea întâlnirea de mâine cu premierul David Cameron este esenţială. Oficialii de la Londra şi Seul vor semna mai multe acorduri economice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri