Marea Britanie a înghețat active ale oligarhilor ruși în valoare de 18 miliarde de lire sterline

Data publicării:
Ușa reședinței prim-ministrului Regatului Unit, pe Downing Street Nr. 10
Foto: GettyImages

Guvernul britanic a anunțat, joi, că a înghețat active deținute de oligarhi ruși în valoare de 18 miliarde de lire sterline, relatează Reuters. Aceste active au aparținut oligarhilor și altor indivizi și companii sancționate după ce Rusia a invadat Ucraina.

Astfel, Rusia a depășit Libia și Iran și a devenit cea mai sancționată țară de Regatul Unit, a anunțat Biroul pentru Implementarea Sancțiunilor Financiare britanic, parte a ministerului de finanțe, în cadrul unui raport anual.

Activele rusești înghețate au o valoare cu șase miliarde de lire mai mare decât toate sumele înghețate ca urmare a sancțiunilor pentru alte țări. Printre oligarhii sancționați de guvernul de la Londra se numără și Roman Abramovici și Mihail Fridman. Și dictatorul rus, Vladimir Putin, a fost sancționat, împreunăcu membrii familiei sale și cu comandanții militari care au purtat războiul criminal împotriva Ucrainei.

Activele înghețate reprezintă o combinație de acțiuni la companii și bani cash în conturi bancare, fără active fizic, precum imobiliare sau active deținute în teritorii dependente ale Coroanei, precum Guernsey sau Jersey.

„Am impus cele mai dure sancțiuni impuse vreodată împotriva Rusiei, iar acest lucru îi schilodește mașinăria de război”, a declarat Andrew Griffith, ministru adjunct la trezoreria britanică.

„Mesajul nostru este clar: nu îi vom permite lui Putin să câștige în acest război brutal”, a mai adăugat el.

Regatul Unit a sancționat, până acum, peste 1.200 de indivizi, inclusiv oligarhi cu nume răsunătoare și politicieni important, dar și peste 120 de entități din Rusia.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri