Medicul care a ajutat-o pe fata de 10 ani din Ohio să facă avort este acum anchetat

Data publicării:
demonstratie pentru dreptul la avort in fata casei albe
Mii de femei i-au cerut lui Biden, în fața Casei Albe, să apere dreptul la avort. Foto: Profimedia

Medicul ginecolog care a ajutat o fetița de 10 ani, victimă a unui viol, să facă întrerupere de sarcină este acum anchetat de autoritățile din Indiana, relatează NBC News.

Dr. Caitlin Bernard, ginecolog din Indianapolis, declarase la începutul lunii iulie că a primit-o pe fetiță în Indianapolis, după ce a fost contactată de un coleg din Ohio. În acest stat vecin cu Indiana, decizia Curții Supreme, din 24 iunie, de a nu mai garanta dreptul de a întrerupe o sarcină, a permis imediat intrarea în vigoare a unei legi care interzice avortul după șase săptămâni de sarcină.

Dar fetița, violată în luna mai de un bărbat care a fost arestat marți, depășise acest termen. Prin urmare, a mers în Indiana, unde avorturile rămân legale până la 21 de săptămâni de sarcină.

Între timp, într-un interviu pentru Fox News, Todd Rokita, procurorul general din Indiana, a acuzat-o pe Bernard că nu a sesizat cazul fetei autorităților și a anunțat că va porni o anchetă.

„Avem această activistă pro-avort, care pretinde că este medic și este renumită pentru că nu a depus rapoartele necesare”, a afirmat Rokita.

„Așa că strângem informațiile, dovezile și ne vom lupta până la capăt”, a continuat el, amenințând că îi va retrage „licența profesională, dacă nu ne-a informat”.

Gerson Fuentes, în vârstă de 27 de ani, a fost arestat marţi, potrivit poliţiei din Columbus. El a fost pus sub acuzare pentru violarea unei persoane minore cu vârsta de sub 13 ani. Fuentes a recunoscut că a violat-o pe fetiţă cel puţin de două ori, scrie CNN.

 Cazul fetei a evidenţiat impactul şocant al hotărârii Curţii Supreme a SUA cu privire la avort și a ieșit la iveală la trei zile după ce instanţa a anulat dreptul la nivel naţional de a întrerupe sarcina şi după ce în statul Ohio a intrat în vigoare interdicţia avortului după şase săptămâni de sarcină.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri