Mesajul lui Antony Blinken pentru poporul rus: „Nu meritaţi un război zadarnic cu vecinii voştri”

Data actualizării: Data publicării:
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken.
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken. Foto: Profimedia Images

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, s-a adresat marţi poporului rus, într-un mesaj video pe Twitter, în care îi transmite acestuia că nu merită un război împotriva vecinilor săi ucraineni şi îl asigură că nimeni nu a încercat să pună în pericol securitatea Rusiei.

Mesajul, postat în a treia zi a invaziei asupra Ucrainei, ordonată de preşedintele rus Vladimir Putin, a fost publicat în engleză şi rusă, însoţit de un text scris şi cu emblema Departamentului american de Stat vizibilă.

Poporului rus: meritaţi să trăiţi în securitate şi demnitate, la fel ca toată lumea, oriunde. Nimeni nu încearcă să vă pună acest lucru în pericol. Nu meritaţi un război zadarnic cu vecinii voştri, cu prietenii voştri şi familiile în Ucraina. Poporul ucrainean merită să trăiască în pace, la fel ca voi, a spus Blinken, potrivit Agerpres.

Mesajul Washingtonului vine după ce Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că armata rusă a primit sâmbătă ordinul să-şi lărgească ofensiva asupra Ucrainei, acuzând această ţară că a respins reluarea negocierilor, replica Kievului fiind că oferta de negociere a Moscovei a fost un ultimatum.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri