Ministrul britanic al Apărării: Militarii ruși râd de Serghei Șoigu pentru ineficiența de care a dat dovadă în a conduce armata rusă

Data publicării:
Uzbekistan Russia SCO Defence
Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu. Foto: Profimedia Images

În evaluarea războiului de luni dimineață, ministrul britanic al Apărării a transmis că ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, este acum marginalizat de președintele rus Vladimir Putin, care este informat direct de comandanții care sunt implicați în războiul din Ucraina.

Londra spune că rapoartele recente din mass-media rusă independentă au susținut că, din cauza problemelor cu care se confruntă Rusia în războiul său împotriva Ucrainei, este acum marginalizat de Kremlin, iar comandanții ruși care sunt implicați în războiul din Ucraina îl informează direct pe Putin. 

Britanicii afirmă că rușii bat pasul pe loc, în timp ce ofițerii și soldații ruși cu experiență militară probabil că îl ridiculizează în mod obișnuit pe Șoigu pentru ineficiența cu care a condus armata.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Guvernul de la Londra consideră că Șoigu s-a luptat mult timp pentru a-și depăși lipsa de experiență militară, deoarece și-a petrecut cea mai mare parte a carierei în sectorul construcțiilor și în cadrul ministerului situațiilor de urgență.

Săptămâna trecută, în evaluarea războiului de vineri dimineață, ministrul britanic al Apărării transmitea că declarația lui Serghei Șoigu, că trupele ruse încetinesc acțiunile ofensive din Ucraina pentru a proteja civilii, este o dezinformare deliberată, în condițiile în care cel puțin șase generali ruși au fost demiși deoarece nu au avansat destul de repede.

Separat, în analiza de joi dimineață, Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW) sublinia că anunțul ministrului rus al Apărării este o decizie menită să minimizeze numărul victimelor civile. 

Șoigu a pretins, de asemenea, că operațiunile din Ucraina se desfășoară conform planului și că forțele rusești își vor îndeplini toate obiectivele, ceea ce înseamnă obiectivele strategice extrem de ambițioase ale războiului rusesc în Ucraina nu s-au schimbat, mai spunea ISW.  

Totodată, declarația lui Shoigu poate reprezenta o încercare a Ministerului rus al Apărării de a explica și scuza câștigurile neglijabile pe care forțele rusești le-au obținut în Ucraina în ultimele șase săptămâni, se mai arăta în evaluarea ISW.

Citește și: Ministerul britanic al Apărării: Serghei Șoigu dezinformează. Cel puțin 6 generali ruși, demiși pentru că nu avansau destul de repede

Editor : Marco Badea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri