Ministrul sănătății din Polonia a demisionat. Acesta a fost acuzat că a încălcat secretul medical

Data publicării:
ministrul sanatatii Adam Niedzielski
Ministrul Adam Niedzielski fusese criticat de lumea medicală pentru o reformă care restrângea posibilitatea prescrierii de medicamente online. Sursa foto: Profimedia Images

Ministrul polonez al sănătăţii, Adam Niedzielski, a demisionat marți din funcție. Acesta a provocat un scandal în urma căruia a fost acuzat că a încălcat secretul medical, după ce a divulgat datele medicale ale unui doctor care i-a criticat una dintre reforme, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Premierul Mateusz Morawiecki i-a acceptat demisia şi a numit-o ministru al sănătăţii pe deputata Katarzyna Sojka, din partidul de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS).

Ministrul Niedzielski fusese criticat de lumea medicală pentru o reformă care restrângea posibilitatea prescrierii de medicamente online. În reacţiile sale, pe 4 august, el l-a menţionat pe unul dintre medicii care-l acuzau, afirmând despre acesta din urmă că şi-a auto-prescris medicamente psihotrope şi analgezice.

Considerând această dezvăluire drept o încălcare a secretului medical, Camera naţională a medicilor polonezi a anunţat imediat că nu mai poate colabora cu acest ministru şi că va sesiza Parchetul, în timp ce cadrele medicale poloneze au ameninţat cu lansarea unei greve, în urma gestului ministrului care acum a demisionat.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri