Ministrul Turismului anunță două scheme de sprijin pentru HORECA, până la sfârșitul lunii

Data publicării:
Ministrul Turismului, Daniel Cadariu.face declarati la guvern
Ministrul Turismului, Daniel Cadariu. Foto: Facebook/ Daniel Cadariu

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, spune că două scheme de sprijin pentru HORECA vor avea o formă finală până la sfârşitul lunii septembrie, dintre care una are ca scop să compenseze pierderile suferite de industrie în 2021, în timpul pandemiei.

„Am concluzionat că lucrăm ca până la sfârşitul lunii septembrie să dăm o formă finală pentru două scheme de sprijin pentru HORECA, una care să aibă la bază cadrul financiar Ucraina şi una care să aibă la baza Articolul 107 din Tratatul de funcţionare al Uniunii Europene, în sensul de putea solicita Uniunii Europene permisunea de a compensa pierderile industriei din cursul anului 2021, din timpul pandemiei”, a spus ministrul la Profit News TV.

Cadariu a răspuns criticilor aduse de operatorii din turism privind ajutorul pentru industria ospitalității, grav afectată de pandemie. El a precizat că programul HORECA 1 a avut la bază cadrul financiar COVID, valabil până la finalul anului 2021 şi care apoi s-a prelungit până în iulie.

El a amintit că în luna decembrie a avut discuții, la Ministerul de Finanțe, cu reprezentanţii din industria turismului.

„Ni s-a spus la cel moment că lucrurile le putem discuta abia în momentul rectificării bugetare din 2022 şi ştie toată lumea acest lucru. Am aşteptat momentul rectificării bugetare care a venit abia în luna august”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri