Misterul cadavrului „cu tatuaj în formă de floare”. Poliția a reușit să identifice victima după 31 de ani

Data publicării:
femeie cu tatuaj
Cadavrul unei femei care a fost găsit în urmă cu 31 de ani în Anvers, Belgia a fost identificat. FOTO: Captură Facebook/ Interpol

Cadavrul unei femei care a fost găsit în urmă cu 31 de ani în Anvers, Belgia a fost identificat, după ce poliția a făcut apel la oameni să ajute la identificarea a 22 de femei ucise în Belgia, Olanda și Germania, în ultimii 50 de ani. Potrivit autorităților, este vorba despre Rita Roberts, o femeie din Marea Britanie, transmite The Guardian.

Operațiunea Identify Me a fost lansată în luna mai de poliția belgiană, olandeză și germană, care, împreună cu Interpol, au publicat informații despre diverse cazuri de crimă.

Cazul „femeii cu tatuaj în formă de floare” datează din 3 iunie 1992, când corpul unei femei a fost găsit în râul Groot Schijn din districtul Deurne din Anvers, în Belgia.

Interpolul a declarat marți că oferirea de informații despre femeie a permis identificarea cadavrului, după ce un membru al familiei sale a recunoscut tatuajul și a contactat organizația și autoritățile belgiene prin intermediul site-ului Identify Me.

Roberts avea 31 de ani când s-a mutat la Anvers din Cardiff în februarie 1992 și a comunicat ultima dată cu familia ei printr-o carte poștală în luna mai a aceluiași an.

„O veste șocantă și sfâșietoare”

Familia lui Roberts a declarat că vestea a fost „șocantă și sfâșietoare”.

„Nu există cuvinte pentru a exprima cu adevărat durerea pe care am simțit-o atunci și pe care o simțim și astăzi. A fost dificil de procesat, dar suntem incredibil de recunoscători că am descoperit ce s-a întâmplat cu Rita. A fost o persoană frumoasă, care adora călătoriile. Și-a iubit familia, în special nepoții și nepoatele, și și-a dorit întotdeauna să aibă propria ei familie. Era sufletul petrecerii. Sperăm că oriunde s-ar afla acum, este împăcată”, a declarat familia femeii.

Secretarul general al Interpol, Jurgen Stock, a declarat că astfel de cazuri „subliniază nevoia vitală de a conecta poliția din întreaga lume, în special atunci când sunt implicate persoane dispărute”.

Autoritățile belgiene au lansat un apel către public pentru orice informații pe care le-ar putea avea despre Roberts sau circumstanțele morții ei.

Site-ul Identify Me include reconstrucții faciale ale unora dintre femeile ucise, precum și videoclipuri și imagini ale obiectelor acestora, cum ar fi bijuterii și îmbrăcăminte, descoperite în locurile în care au fost lăsate cadavrele lor.

Este pentru prima dată când datele Interpolului – folosite de forțele de poliție pentru a căuta informații despre cadavre neidentificate și pentru a determina circumstanțele morții – au fost făcute publice.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri