Misterul unor crime în serie, elucidat după 29 de ani. Ce l-a dat de gol pe autor

Data actualizării: Data publicării:
Pamela Rose Aldridge McCall
FOTO: District Attorney Office

Un fost șofer de camion a fost arestat într-un caz de omor din Tennessee, în 1991, și în două cazuri similare petrecute în Wyoming în anul următor, anunță anchetatorii.

Clark Perry Baldwin, în vârstă de 59 de ani, a fost acuzat de două fapte de omor, după ce, în 1991, ar fi ucis în Tennessee o femeie care era însărcinată, a declarat procurorul Brent Cooper, relatează CNN.

Clark Perry Baldwin
FOTO: District Attorney Office

Baldwin, care în ultimii ani a locuit în Iowa, a fost arestat miercuri și a fost acuzat și în cazul celor două crime din Wyoming.

Pamela Rose Aldridge McCall (foto), în vârstă de 33 de ani, a fost găsită sugrumată în martie 1991, în apropierea unui drum Tennessee. La vremea respectivă, probele și martorii au indicat că victima, care era din Virginia, ar fi călătorit cu un șofer de camion. Ancheta a fost însă suspendată din lipsă de probe.

În aprilie 2019, departamentul de poliție din Spring Hill a luat legătura cu biroul lui Cooper pentru asistență la redeschiderea unei anchete cu privire la moartea lui McCall.

Anchetatorii au recuperat ADN-ul recoltat în 1991 și după analiză l-au trimis la o bază de date națională, unde s-a constatat că se potrivea cu ADN-ul recoltat în alte două omucide nerezolvate din Wyoming, în martie și aprilie 1992. Victimele respective nu au fost identificate.

Și în aceste două cazuri au existat indicii că suspectul ar fi un șofer de camion.

Anchetatorii, ajutați de agenții din Wyoming, Iowa și FBI, au redus căutările la Baldwin și au obținut proba ADN care l-a legat de cele trei crime.

Analiza a stabilit că ADN-ul lăsat îi aparține lui Clark Perry Baldwin", a spus procurorul Cooper.

Baldwin va fi extrădat în Tennessee, unde va avea prima înfățișare în instanță.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri